MacBook Onarım Tamir I MacBook Air Onarım Tamir I MacBook Pro Onarım Tamir I MacBook Retina Onarım Tamir I MacBook Pro Retina Onarım Tamir I Kadıköy Apple Tamir Servis Orjinal Yedek Parça Satışı

iMac A1312 Tamir Servis I Fiyat

iMac A1312 Tamir Servis I Fiyat

iMac A1312 Servis Apple Teknolojilerinde ki yeri Desktop-Masaüstü serisi olarak geçmektedir.

( iMac A1312 27” ) Ön Cam Değişim Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) İç Ekran Lcd Değişim Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Ekran Kartı Değişim Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Anakart Değişim Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Ssd Hard Disk Değişim,Yükseltme,Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Ssd Hard Disk Veri & Data Kurtarma Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Ram Yükseltme,Ram Takma,Ram Upgrade Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Sıvı Teması Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Wifi Değişim Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Kasa Değişim Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Speaker Ses Değişim Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Fan & Cpu Fan Değişim Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Anakart Görüntü Gelmiyor Tamir Servisi 
( iMac A1312 27″ ) Ses Geliyor Görüntü Yok Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) MacOsx Sierra,High Sierra Kurulum Tamir Servisi
( iMac A1312 27″ ) Windows 7-8-8.1-10 & Yazılım Tamir Servisi

2012 yılında incecik olan, 2013 yılında ise donanımsal özellikleri güncellenen iMac’i inceliyoruz bu yazıda.  iMac nasıl bir bilgisayar? Kimler için öneriliyor? Güçlü mü? RAM, disk, grafik kartı daha sonradan yükseltilebiliyor mu? Satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Ve daha bir çok sorunun yanıtını bu yazıda vermeye çalışıyoruz.

21.5 inç iMac (2013-sonu) nasıl bir Mac?

Öncelikle 2.5 hafta boyunca test etme fırsatı bulduğum 21.5 inç iMac ile ilgili olarak ilk izlenimlerimi paylaşmanın doğru olacağını düşünüyorum. Apple’ın paketleme, daha doğrusu “kutu açma tecrübesi” konusunda ne kadar takıntılı, kullanıcılarının bu deneyimini ne kadar çok iyileştirmek istediğini zaten çok iyi biliyoruz. İlk defa bir iMac’i kendi kutusundan çıkarttığımda bu konunun önemini bir kez daha anladım diyebilirim. 🙂

Daha kolay paketlenebilen bir forma sahip olan iPhone, iPad ve MacBook’lara göre çok daha komplike bir şekle sahip olan iMac, gerçekten etkileyici şekilde paketlenmiş. Paket açılırken her adımda zerafet ve şıklığa ek olarak, iMac’e ulaşmak için resmen katmanları tek tek çıkartmak insandaki heyecan seviyesini arttırıyor.

Ekranın üzerindeki kılıf da çıktıktan sonra iMac’i ilk kez çalıştırmak ve 21.5 inç ekranı masanın üzerinde görmek ise büyük bir keyif.

iMac’i masanın üzerine yerleştirdikten sonra geriye yapacak pek bir şey kalmıyor aslında, güç kablosunu takıyoruz, klavye ve fareyi önümüzde çekince iş bitiyor. 🙂

21.5 inç’lik ekrana bakmak ise ilk başta biraz tuhaf gelmekle birlikte, 11 inç’lik MacBook Air sonrasında büyük bir rahatlık sundu bana. 1920×1080’lik çözünürlük ve göz seviyesinde kullanabilmek hem sağlık hem de ekrandaki uygulamaların yerleşimi açısından önemli bir artılar getiriyor. Harici bir ekran almayı ciddi ciddi düşünmeye başladım diyebilirim 🙂

“Bunları anlatmaya ne gerek var?” diye düşünüyor olabilirsiniz belki, ancak ürün incelemelerinde rakamsal veriler ve teknik özellikler yerine bu gibi konular üzerine yazmayı hem daha keyifli buluyor hem de bu şekilde ürünle ilgili yazılı olmayan bazı detaylara değinme fırsatı buluyorum. Daha geniş bir yorum için en aşağıdaki“Değerlendirme” kısmına da göz atabilirsiniz.

iMac özeline gelirsek de, iMac’in kimler için uygun bir bilgisayar olduğunu şöyle özetleyebiliriz:

  • Masaüstü çözüm isteyen, taşınabilir bir Mac’e ihtiyacı olmayanlar
  • Yüksek performans ve yüksek disk kapasitesine ihtiyacı olanlar (Fusion Drive: HDD + SSD)
  • Büyük, hatta devasa ekran isteyenler 🙂 (21.5 ve 27-inç)
  • Sadeliği ve şıklığı sevenler, evinde ya da ofisinde ek bir kasa görmek istemeyenler

Lafı fazla uzatmadan, iMac ile ilgili detaylara geçelim artık…

Boyutlar ve Özellikler

2013 sonunda yenilenen 21.5 ve 27 inç’lik iMac ailesi, bugünkü formuna 2012 nin sonunda kavuşmuştu. 2013 yılındaki güncellemeler ve yenilikler ise tamamen iMac’in donanımı ile ilgili. Temelde en büyük yenilik MacBook Air ve MacBook Pro’larda olduğu gibiIntel’in Haswell işlemcileri ve 802.11ac kablosuz ağ standardı diyebiliriz.

2.5 hafta boyunca test ettiğim 21.5 inç’lik iMac hakkında hiçbir fikri olmayanlar için özetlemek gerekirse, iMac komple bir bilgisayar. Yani kutudan çıkan “ekran” içerisinde bir bilgisayarın ihtiyacı olan her şey var. 🙂 Eski tabirle “kasa” dediğimiz harici bir kutu, kablolar vb. hiç bir şey yok. iMac’i çalışır hale getirmek için yapmamız gereken tek şey kutusundan çıkarttıktan sonra tek bir kablo ile elektriğe bağlamak. 

Aluminyum gövdesi, incecik kenarlı dev LED ekranı ve kablosuz klavye ve faresi ile iMac evimizde veya ofisimizde sadece işlevsel olarak değil, görsel olarak da bizi tatmin edecek çok şık bir ürün.

imac-a1311-sıvı-teması-tamir-servis

2013’te yenilenen iMac’in giriş seviyesinin teknik özelliklerine kısaca değinmek gerekirse;

  • Yeni nesil Haswell kod adlı Intel Core i5 işlemci
  • 8 GB RAM
  • 1 TB HDD
  • Intel Iris Pro grafik kartı

İşlemci

2012’deki iMac’e göre yenilenen işlemci, yani Haswell, önceki nesil Ivy Bridge işlemciye göre çok daha verimli ve yüksek performans gösterebiliyor. Bu sebeple de 2012 model iMac’lere göre, MacBook ailesinde de olduğu gibi, daha düşük hızlarda çalışmasına rağmen aynı performansı verebiliyor.

Bu sebeple işlemci hızına bakarak “bunların hızlarını düşürmüşler yahu” dememek gerekiyor. 🙂

imac-a1311-anakart-tamir-servis

Bellek

Bellek konusunda ise cömert davranan Apple, giriş seviyesindeki iMac’lerde bile en az 8 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM’i dahil etmiş. Ancak 21.5 inç iMac, inceliğini korumak için bu belleklerin değiştirilebilmesine olanak tanımıyor. Bu sebeple 16 GB RAM düşünüyorsanız, bunu sonradan arttıramayacağınızı bilmek çok önemli.

imac-a1311-lcd-değişim

İncelik ve hafiflik gibi konular hem MacBook ailesinde, hem de iMac ailesinde bu gibi kısıtlar getiriyor ne yazık ki. Ancak ben buna üzüldüğümü pek söyleyemem. Her ne kadar işlemci, disk ve bellek güncellemesi yapamasam da 11 inç MacBook Air’imin inceliği ve hafifliğinden oldukça memnunum. 🙂

Disk

Disk konusunda ise benim de test ettiğim giriş seviyesindeki 21.5 inç’lik iMac’ler 1TB’lık 5400-rpm’lik, 27 inç iMac’ler ise 7200-rpm’lik diskler kullanıyor. Elbette satın alma sırasında bunları SSD veya Fusion Drive diskler ile değiştirmek mümkün, ancak bunlara aşağıdaki başlıkta değiniyoruz… 🙂

imac-a1311-fusion-drive-ssd

Grafik Kartı

Grafik kartı konusunda ise ihtiyacımıza göre farklı çözümler sunan iMac’ler mevcut. Giriş seviyesindeki iMac’ler Intel’in Iris Pro grafik kartını kullanırken, üst seviye 21.5 inç modelde 1 GB GDDR5 belleğe sahip NVIDIA GeForce GT750M ya da 27 inç modellerde ise 4 GB GDDR5 belleğe sahip NVIDIA GeForce GT780M grafik kartına sahip olmak mümkün.

imac-a1311-Grafik karti 2

iMac üzerinde hangi çıkışlar mevcut?

iMac’in ön kısmı neredeyse tamamen ekran, sadece en üstte FaceTime kamerası yer alıyor. Yan kısımları ise çok çok ince, bu sebeple ön ve yan taraflarda herhangi bir düğme ya da giriş/çıkış bulunmuyor. (Daha önce yan tarafta CD/DVD sürücü yer alırdı…)

Arka tarafında yer alan çıkışlar ise şu şekilde:

  • Kulaklık çıkışı
  • SDXC kart girişi
  • 4 tane USB 3 portu
  • 2 tane Thunderbolt portu (aynı zamanda Mini DisplayPort çıkışı)
  • 1 tane Gigabit Ethernet portu

imac-a1311-cikislar

iMac kutusundan neler çıkıyor?

iMac’i güzelce sarıp sarmalayan Apple, aslında kutu tasarımını da beklediğimiz gibi oldukça sade tutmuş. Satın alma seçeneklerine geçmeden önce iMac’in kutusundan çıkanlara da kısaca değinmek gerekirse, kutunun içinden şunlar çıkıyor:

  • iMac ve güç kablosu
  • Klavye ve Magic Mouse (veya Magic Trackpad)
  • Küçük bir kullanım kılavuzu
  • Apple logosu şeklinde çıkartmalar

imac-a1311-klavye-

İşlemci

Giriş seviyesindeki iMac’in üzerinde gelen 4 çekirdekli 2.7 GHz hızındaki Intel Core i5 işlemci yükseltilemiyor. Ancak bir üst modeldeki 2.9 GHz hızındaki işlemciyi +520 TL fark ödeyerek Core i7 ve 3.1 GHz’lik işlemci ile değiştirebiliyoruz.

imac-a1311-işlemci-cpu

Bellek

8 GB bellek ise yine +520 TL karşılığında 16 GB’a yükseltilebiliyor.

imac-a1311-ram-bellek

Disk

En çok seçeneği ise depolama alanında görüyoruz. iMac’imizin üzerinde gelen 5400 rpm’lik 1 TB HDD yerine, şu seçenekler mevcut:

  • 1 TB Fusion Drive [+ 520,00 TL]
  • 256 GB Flash Depolama [+ 520,00 TL]
  • 512 GB Flash Depolama [+ 1.299,99 TL]

imac-a1311-harddisk-depolama-flash-ssd-

Magic Mouse mu yoksa Magic Trackpad mi?

iMac’inizi bir fare ile mi kullanmayı tercih edersiniz, yoksa Trackpad ile daha rahat mı ediyorsunuz? Apple bu konuda bize ücretsiz bir seçim sunuyor. Dilersek Magic Mouse, ya da Magic Trackpad’den birini herhangi bir ücret ödemeden tercih edebiliyoruz.

imac-a1311-fare-magic-mouse-servis

Hatta istersek bir fark ödeyerek ikisini birden alabiliyor, ya da yine ücretsiz bir şekilde kablolu olan Apple Mouse’u tercih edebiliyoruz.

Klavye seçimi

iMac’imizin yanında gelen kablosuz Bluetooth klavye konusunda ise 3 farklı tercihimiz mevcut:

  • Türkçe Q-klavye
  • Türkçe F-klavye
  • Uluslararası İngilizce klavye

Apple’ın Türkiye’de yıllardır isteyenler için daima F-klavye satışı yaptığını ve bu alanda en çok öne çıkan firma olduğunu da hatırlatmakta fayda görüyorum.

imac-a1311-klavye-servis

Ayrıca geliştiriciler, kod yazanlar için de klavye düzenini İngilizce olarak da satın almak mümkün. Böylece bazı tuşlara ve kısayollara ulaşmak daha kolay olabiliyor. MacBook ailesinde mümkün olmayan bu küçük detay da İngilizce klavye düşünenler için büyük bir nimet diyebilirim. 🙂

Değerlendirme

Öncelikle ilk defa, ve sadece 2.5 hafta boyunca iMac kullandığımı söylemem gerekiyor. iMac gibi komple bir bilgisayarı tek bir yazıda incelemek ve tüm özelliklerine değinmek elbette mümkün değil, ancak ilerleyen yazılarda zaman zaman yine bu yazıya referans vererek bazı noktaları biraz daha derinlemesine incelemeye çalışacağım.

Tıpkı olduğu gibi, bu yazıya sponsor olarak iMac’i temin eden ve test etmemi sağlayan teşekkür ediyorum. Time Capsule ve iMac ile başladık, önümüzdeki dönemde farklı ürünleri de inceleyerek Sihirli Elma’da paylaşmaya çalışacağım.

2013 yılında güncellenmiş olan iMac, bize çok farklı yenilikler sunmasa da, bu onun kötü ya da yetersiz olduğunu anlamına gelmesin. Hem fiziksel özellikleri, yani görünüşü ve çalışma masasındaki duruşu, hem de teknik özellikleri ile iMac müthiş bir bilgisayar.

Benim tek canımı sıkan nokta, kendi içerisinde 1TB’lık HDD ile geliyor olması, ve SSD’den yoksun kalması. Ancak bunu da olduğu için, bu detayı Apple’ın “fazla disk kapasitesi isteyen” kullanıcılarına sunduğu bir seçenek olarak görmekte fayda var.

imac-a1311-servis

Özetlemek gerekirse, iMac’in çarpıcı ince tasarımı, parlaklığı azaltılmış 21.5 inç ekranı ve güçlü donanımı ile giriş seviyesinde bile tatmin edici bir performans sunuyor. Ancak karşılığında optik sürücünün olmaması, RAM güncellemesi yapılamaması ve giriş seviyesindeki ekran kartının biraz zayıf kalması da karar aşamasında aklımızda olması gereken konular.

imac-a1311-servis

Yazı içerisinde kısaca değindiğim bir konuyu da “Değerlendirme” kısmında biraz daha açmak istiyorum. Bu gibi incelemelerde daha önce de olduğu gibi olabildiğince rakamsal karşılaştırmalara ve test sonuçlarına girmemeye çalışıyorum. Birkaç yıl öncesine kadar bir bilgisayar alırken baktığımız ilk şey bu Performans elbette önemli, hele ki asıl işimiz performansa ihtiyacımız olan işlerle ilgiliyse…

Ancak performanstan daha önemlisi, o bilgisayarla neler yapabildiğimiz, ve ne kadar kolay ve pratik yapabildiğimiz. Bu açıdan bakarak, “ölçülmesi zor”, rakamsal olmayan konularda yorumlar ve değerlendirmeler yapmaya çalışıyorum. Bu sebeple bazı okuyucularımız için bu gibi incelemeler yüzeysel kalıyor olabilir, ancak yukarıda bahsettiğim gözle bakarak değerlendirmenizi rica ediyorum.

Sihirli Elma kimlere öneriyor?

  • Eğer masaüstü bir Mac düşünüyorsanız,
  • Yüksek performans ve/veya yüksek disk kapasitesine ihtiyacınız varsa,
  • Büyük ekranda çalışmaktan keyif alıyorsanız (21.5 ve 27-inç)
  • Evde ya da ofiste çalışma masanızın yanında bir “kasa” görmek istemiyorsanız,
  • Harici bir monitör almakla, kablolarla uğraşmak istemiyorsanız,
  • Mac Pro gibi muazzam güçlü bir Mac’e ihtiyacınız yoksa,

iMac A1311 satın aldığınız yedek parça değişim ve tamir videolarımızı YOUTUBE KANALIMIZ dan izleyebilir, takip edebilir, ABONE OLABİLİRSİNİZ, beğeni ve yorumlarınızı yapabilirsiniz.

NOT : Satın almış olduğunuz ürünleri kendiniz değiştirmeye çalışmayınız.Uzmanlık ve profesyonellik isteyen bir süreçtir.

Servis kalitemiz

iMac 27inç A1312 tamir servisi ihtiyacı duyduğunuz zaman, kaliteli teknik destek hizmeti almak istiyorsanız bizi tercih edebilirsiniz. Uzman kadromuz ile her zaman yanınızda DESTEK’çiniz olacağız.

Kadıköy Apple Teknik Servis olarak, Apple markalı ürünleriniz için yetkili servis kalitesinde, yetkili servislerden çok daha hızlı ve ucuz olarak servis hizmetini sizlere vermektedir. Ayrıca firmamız EV ve İş yerlerinizde teknik servis hizmeti vermektedir. iMac 27inç A1312 cihazlarınız ile ilgili tüm donanımsal ve yazılımsal sorunlarınız içinde çözüm sunmaktadır.

İstanbul’un neresinde olursanız olun, hızlı kurye hizmetimiz sayesinde siz rahatınızı hiç bozmadan arızalı cihazlarınızı adresinizden alıp, adresinize teslim ediyoruz. Bize 0 216 450 50 84 veya 0 530 463 31 27 numaralı telefonumuzu arayarak ulaşabilir, servis talebinde bulunabilirsiniz.